האושר שבאכילה

עצמו את עיניכם . איזה מאכלים אתם מדמיינים כאשר אתה חושבים על הקיץ ?
  • בריאות ,
  • אוכל

האם תירס על האש, סלט תפוח אדמה מוקרם, פודינג בננה ותה קר הם חלק מהמשוואה שלכם? אמנם חלקנו נמצא תחת הרושם כי הקשר בין אוכל טעים ובריא הוא מקרי בהחלט, במקרה הטוב, אך תופתעו לגלות כי בעזרת חיפוש קל תוכלו למצוא מאכלים רבים שיענו לדרישותכם, הם מבחינת טעם והן מבחינת מספר הקלוריות . חשוב לזכור כי יש לראות מתכונים כמדריך ולא כספר חוקים. מתלבטים אם להחליף או להוסיף חלק מהרכיבים לכאלו שיותר מתאימים לכם - לכו על זה . הניסויי מחזק את הביטחון ואת המוטיבציה במטבח .

בחרנו מתכון שעונה לקריטריונים המדוברים, אנו מקווים שתהנו ממנו, מה שבטוח זה, שנקיפות מצפון - לא צריכות להיות לכם …

תירס בגריל עם רוטב רומנסקו

רומנסקו הוא אחד הרטבים הפופולריים הודות לרבגוניותו, וקלות ההכנה שלו. (זהו רוטב ספרדי עשוי משילוב של אגוזים,פלפלים קלויים, עגבניות, שום ושמן זית . ) הוא יכול לשמש אתכם כמעט בכל דבר . יתרונותיו בין היתר ... פלפלים אמכילים חומרים מזינים כמו ויטמין C וקרוטנואידים, כמו כן לפלפל תכונות אנטי - דלקתיות. אגוזים עשירים באומגה 3, חלבון , סיבים ועוזרים לנו להרגיש שבעים חיונים ומלאי אנרגיה.

  • מצרכים:
    • 6 קלחי תירס
    • ½ כוס שקדים קלוי ללא מלח
    • ½ כוס אגוזי קשיו קלוי ללא מלח
    • 3 עגבניות בינוניות , חתוכות לרבעים
    • ½ בצל צהוב בינוני , חתוך לקוביות גדולות
    • 2 פלפלים אדומים גדולים, קצוצים לחתיכות בגודל בינוני
    • 3 פלפלים מיובשים , כגון צ'ילי אנצ'ו או ניו מקסיקו (יש להסיר את הזרעים)
    • 3 שיני שום , פרוס דק
    • שמן זית כתית 4 כפות נוספות
    • מיץ לימון לפי הטעם
    • 1/1/2 כפיות מלח כשר
    • כוסברה 1 צרור , קצוץ דק
    • ¾ כוס פטה מפוררת
  • הכנה:
    • 1. חימום התנור ל 200 מעלות
    • 2. מטגנים במחבת פלפלים קצוצים, בצל, עגבניות עם 2 כפות שמן זית.
    • 3. מבשלים התירס ישירות על מדף התנור או גריל. לבשל במשך 30 דקות עד שהגרעינים רכים.
    • 4. להנמיך את אש המחבת
    • 5. טפטוף שמן הזית שנותר למחבת הוספת שום פרוס ופלפלים מיובשים לתוך המחבת וערבוב מדי פעם עד שהפלפלים מיובשים ורכים וכל הירקות מבושלים.
    • 6. מעבירים למעבד מזון גדול, ומוסיפים אגוזים קלויים, מיץ לימון וחומץ בן יין אדום. ממליחי ומפלפלים לפי הטעם.
    • 7. מורחים 2 כפות רוטב רומנסקו על כל קלח תירס. מוסיפים גבינת פטה מפוררת וכוסברה קצוצה.

בתאבון!